Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit din partea OMV documentele ce fac dovada indeplinirii obligatiilor investitionale la Petrom, asumate prin contract, pana la data limita (30 septembrie 2007), se arata intr-un comunicat transmis de AVAS.

"In termen de 60 de zile de la primirea documentelor, AVAS urmeaza sa se pronunte daca obligatiile ivestitionale au fost indeplinite intocmai. In acest interval, AVAS va aplica metodele specifice monitorizarii postprivatizare, de analiza si verificare a documentelor transmise, prin raportarea la obligatiile investitionale asumate prin contractul de vanzare-cumparare de actiuni a societatii comerciale Petrom", precizeaza comunicatul.

Ministrul finantelor si economiei, Varujan Vosganian, si-a exprimat, la inceputul lunii septembrie, neincrederea fata de corectitudinea privatizarii Petrom si a recomandat AVAS sa verifice atent modul in care compania isi respecta obligatiile postprivatizare si sa opreasca contractul daca exista motive.

"Si eu manifest neincredere fata de corectitudinea acestei privatizari. Eu recomand AVAS sa verifice cu mare atentie, toate scadentele, daca Petrom isi indeplineste obligatiile si, daca are cea mai mica sansa de a opri contractul, sa-l opreasca", a comentat ministrul economiei si finantelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Investitorii din energie asteapta de la Romania predictibilitate