Rezerva de aur si valute a Romaniei a urcat cu aproape 2,3% in luna septembrie, pana la 26,9 miliarde euro, datorita cresterii veniturilor din administrarea rezervelor internationale si din modificarea rezervelor minime obligatorii in valuta ale bancilor comerciale, a anuntat banca centrala.

Rezervele valutare la Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau la finalul lunii septembrie la nivelul de 25,207 miliarde euro, in crestere cu 2,07% fata de luna anterioara, arata comunicatul bancii centrale citat de NewsIn.

Cresterea de 510,4 milioane euro a rezervelor valutare inregistrata in luna septembrie 2007 a fost rezultatul unor intrari de 733,9 milioane euro reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, venituri din administrarea rezervei internationale si altele", se arata in comunicatul transmis de BNR.

Iesirile de 223,5 milioane euro au reprezentat "plati de rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Economiei si Finantelor, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si altele", se mai arata in comunicat.

Rezerva de aur s-a mentinut la 104,7 tone, insa in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut cu peste 100 milioane euro la 1,75 miliarde euro. Pana la finele anului 2007, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor insumeaza 245 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei anunță un pachet de ajutor pentru IMM-uri de 1 mld. euro
Setari Cookie-uri