Deficitul de cont curent in crestere, reactia generata de politicile fiscale si salariale din sectorul public si turbulentele pietelor financiare internationale sunt motive de ingrijorare pentru evolutia economiei romanesti, a avertizat seful misiunii FMI, Albert Jaeger.

"Un deficit de cont curent de aproape 14% in 2007 este un deficit extern foarte mare", a spus seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Albert Jaeger.

Economia romaneasca se poate confrunta cu riscuri generate de politicile fiscale si de cele salariale din sectorul public. "Am fi sperat ca aceste politici sa se fi inclinat impotriva vantului", a mai spus Jaeger, la conferinta de presa organizata cu ocazia incheierii misiunii Fondului in Romania.

Politicile salariale din sectorul public accentueaza riscurile de supraincalzire, mai ales pe piata muncii, a aratat seful misiunii FMI.

Pietele financiare internationale se confrunta cu tensiuni in sectorul creditelor, mai ales in Statele Unite ale Americii si in Europa. "Pana acum Romania a fost putin afectata de aceste probleme, a existat o anumita depreciere a leului, dar Romania are vulnerabilitati extinse", a avertizat Albert Jaeger.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Statul rupe acordul cu compania chineză pentru reactoarele 3 și 4 Cernavodă
Setari Cookie-uri