Vot final la motiune - 220 voturi pentru, 152 impotriva, 2 anulate

Motiunea de cenzura a fost votata de 220 de parlamentari, in timp ce 152 de senatori si deputati au votat in favoarea Cabinetului Tariceanu II, doua voturi fiind anulate din cele 374 de voturi exprimate, inregistrandu-se 59 de parlamentari care nu au votat.

In plenul Parlamentului a fost anuntat votul oficial exprimat de parlamentari asupra motiunii de cenzura, astfel ca 220 de senatori si deputati au votat textul motiunii, iar 152 au sustinut Cabinetul Tariceanu, anunta NewsIn.

De la tribuna Parlamentului a fost anuntat un numar de 433 de parlamentari prezenti, dintre care 59 n-au votat, iar doua voturi au fost anulate.

Potrivit Constitutiei, pentru ca Guvernul sa fie demis prin motiune de cenzura era nevoie de 232 de voturi.

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat miercuri ca respingerea motiunii de cenzura se explica prin neincrederea parlamentarilor in argumentele sustinatorilor textului impotriva Guvernului. "Este rezultatul normal al neincrederii parlamentarilor in argumentele prezentate in motiune", a explicat presedintele Camerei Deputatilor, care a sustinut ca, datorita numarului insuficient de voturi, Guvernul va trebui sa-si continue activitatea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri