Numarul animalelor sacrificate, in scadere

Numarul animalelor sacrificate in luna august a scazut cu 16 % la bovine si cu 35,8 % la ovine si caprine, fata de luna iulie, tendinta de scadere fiind valabila si pentru porcine, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit INS, in intervalul mentionat, numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 16,1%, respectiv 16,2%. Numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale specializate a crescut cu 10,5%, iar greutatea in carcasa a crescut cu 8,8%. In luna august 2007, sacrificarile in unitatile industriale specializate detineau o pondere de 16,8% din totalul sacrificarilor de bovine.

De asemenea, numarul porcinelor sacrificate a scazut cu 18,3 %, iar greutatea in carcasa a acestora, cu 20,3 %. Tendinta de scadere este valabila si in cazul ovinelor si caprinelor, astfel ca in luna august s-au sacrificat cu 35,8 % mai putine aninale fata de luna iulie. In intervalul mentionat, doar numarul pasarilor sacrificate a crescut, respectiv cu 20 %, insa greutatea a scazut cu 2,4%.

In ceea ce priveste anul 2007 comparativ cu anul precedent, INS precizeaza ca sacrificarile de animale au crescut la bovine, porcine si pasari si au scazut la ovine si caprine.

In perioada august 2006 - august 2007 cele mai mari cresteri in evolutia greutatii in carcasa a animalelor si pasarilor sacrificate s-au inregistrat in lunile decembrie la porcine si aprilie la ovine si caprine, datorita sarbatorilor de Craciun si Paste cand potrivit traditiei, taierile de porci si miei ocupa un loc primordial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: 1.500 și 2.000 de lei, bugetul pentru renovarea unei încăperi
Setari Cookie-uri