SC Deloitte Audit SRL va audita cele doua Agentii de Plati, care functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in vederea acordarii acreditarii definitive
Potrivit sursei citate de NewsIn, contractul de servicii cu Deloitte Audit va fi incheiat pe 15 octombrie, pentru o durata de doua luni.

In subordinea MADR functioneaza doua agentii responsabile cu gestionarea fondurilor europene, respectiv Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Cele doua agentii de plati au obtinut acreditare provizoriu in data de 15 decembrie 2006 si, potrivit cerintelor Uniunii Europene, o agentie poate gestiona fonduri europene doar daca este acreditata.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), saptamana trecuta, pentru NewsIn, cele doua agentii care functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii, respectiv pentru Plati Directe si pentru Dezvoltare Rurala, vor obtine acreditare definitiva pana la 15 decembrie 2007.

"Primele plati sunt de la bugetul national, banii fiind decontati ulterior de la Comisia Europeana. Prin urmare, agentiile pot efectua plati din bugetul national inainte de acreditarea definitiva, insa fondurile europene le vom primi doar in momentul acreditarii definitive", a declarat, saptamana trecuta, pentru NewsIn, directorul general al APIA, Dan Gherghelas.

Michael Mann, purtator de cuvant al comisarului european pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, a declarat, saptamana trecuta, pentru NewsIn, ca "orice plata ce se incadreaza in programul care va fi aprobat trebuie facuta de catre o Agentie de Plati acreditata".

Pe cele doua componente, subventii si dezvoltare rurala, Romania va primi de la Uniunea Europeana, in perioada 2007-2013 fonduri in valoare de peste 12 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri