Comisia de privatizare a Automobile Craiova asteapta sa primeasca notificarea CE, la care va raspunde in termenul legal de 30 de zile si va respecta decizia forurilor europene, oricare ar fi aceasta, a anuntat intr-un comunicat, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului. (AVAS)

Comisia de privatizare a S.C. Automobile Craiova S.A. a luat act de decizia Comisiei Europene, exprimata prin comunicatul publicat pe site-ul institutiei, conform careia s-a decis initierea procedurilor de verificare a unui potential ajutor de stat acordat in cazul privatizarii Automobile Craiova.

Comisia de privatizare asteapta sa primeasca notificarea CE, la care va raspunde in termenul legal de 30 de zile. Procedura declansata de CE este una normala pentru tranzactiile de acest fel, raspunsul partii romane urmand sa contina argumentele care au stat la baza perfectarii acestei tranzactii, precizeaza comunicatul AVAS.

Comisia de privatizare a Automobile Craiova va respecta decizia Comisiei Europene, oricare va fi aceasta, si va lua toate masurile ce se impun pentru a fi in concordanta cu prevederile legislatiei europene.

Comisia Europeana a decis miercuri investigarea unei posibile acordari de ajutoare de stat in cazul Daewoo si a emis un ordin prin care cere Romaniei sa suspende orice acordare de ajutoare de stat care nu au fost in prealabil notificate Bruxelles-ului, a declarat miercuri purtatorul de cuvant Jonathan Todd.

Mai mult, a aratat Todd, Romania a impus niste conditii privatizarii, si anume producerea a minimum 200.000 de masini in cel de-al patrulea an de la privatizare, continuarea activitatii curente timp de patru ani si pastrarea tuturor fostilor angajati ai Automobile Craiova si Daewoo Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si