Volumul investitiilor straine directe din primele opt luni din acest an au ajuns aproape la nivelul celor din acelasi interval din 2006. Astfel, in intervalul ianuarie-august din anul trecut, investitiile straine directe insumasera 4,3 miliarde euro, insa acopereau 73,1% din deficitul de cont curent pana la acel moment.

Gradul de acoperire al deficitului contului curent prin investitii straine directe a urcat usor in august pana la 40%, de la 38,7% in primele sapte luni ale anului. Investitiile straine directe ajunsesera la 3,47 miliarde euro in primele sapte luni ale anului 2007.

In cadrul investitiilor straine directe in perioada ianuarie-august, creditele intragrup au reprezentat mai mult de jumatate respectiv 51,3%, iar participatiile la capital si profitul reinvestit restul de 48,7%, potrivit BNR.

Deficitul de cont curent s-a adancit, in primele opt luni ale acestui an, cu 87,1% fata de acelasi interval din 2006, pana la 10,228 miliarde euro, dupa ce crescuse de peste doua ori in prima jumatate a anului, alimentat de dezechilibrul comercial in continua agravare.