Investitiile straine directe au ajuns la 4,06 miliarde euro in primele opt luni ale anului, in scadere cu aproape 6% fata de perioada echivalenta a anului trecut, acoperind 40% din deficitul de cont curent din intervalul ianuarie-august al acestui an, arata datele bancii centrale
Volumul investitiilor straine directe din primele opt luni din acest an au ajuns aproape la nivelul celor din acelasi interval din 2006. Astfel, in intervalul ianuarie-august din anul trecut, investitiile straine directe insumasera 4,3 miliarde euro, insa acopereau 73,1% din deficitul de cont curent pana la acel moment.

Gradul de acoperire al deficitului contului curent prin investitii straine directe a urcat usor in august pana la 40%, de la 38,7% in primele sapte luni ale anului. Investitiile straine directe ajunsesera la 3,47 miliarde euro in primele sapte luni ale anului 2007.

In cadrul investitiilor straine directe in perioada ianuarie-august, creditele intragrup au reprezentat mai mult de jumatate respectiv 51,3%, iar participatiile la capital si profitul reinvestit restul de 48,7%, potrivit BNR.

Deficitul de cont curent s-a adancit, in primele opt luni ale acestui an, cu 87,1% fata de acelasi interval din 2006, pana la 10,228 miliarde euro, dupa ce crescuse de peste doua ori in prima jumatate a anului, alimentat de dezechilibrul comercial in continua agravare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri