Guvernul a alocat miercuri 88 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor europarlamentare din noiembrie, cu opt milioane mai mult decat pentru alegerile europarlamentare programate in luna mai si amanate.

Banii vor fi alocati din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului catre Ministerul de Interne, Institutul National de Statistica, Ministerului Afacerilor Externe, Autoritatea Electorala Permanenta si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Astfel, din cele 79,981 milioane lei alocate Ministerului Internelor si Reformei Administrative, 69,843 milioane merg catre prefecturi si 1,08 milioane catre Biroul Electoral Central. Secretariatului General al Guvernului va primi 4,045 milioane lei pentru Institutul National de Statistica, Ministerului Afacerilor Externe – 3,7 milioane lei, Autoritatea Electorala Permanenta – 120.000 lei, iar Serviciul de Telecomunicatii Speciale – 154.000 lei.

Potrivit comunicatului remis joi de Guvern, sumele neutilizate se restituie in termen de 30 de zile de la data publicarii rezultatelor alegerilor, pentru reintregirea Fondului de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Pentru alegerile europarlamentare programate in luna mai, care au fost amanate, Guvernul alocase 80 de milioane de lei. Din acea suma au fost insa cheltuite, pentru masurile care au fost luate pentru organizarea alegerilor, pana la decizia amanarii acestora, 1,34 milioane de lei.

Alegerile europarlamentare vor avea loc in data de 25 noiembrie. Romania va avea 35 de locuri in Parlamentul European in perioada cuprinsa intre data aderarii efective la UE si data la care se vor desfasura noi alegeri pentru Parlamentul European, in 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Guvernul ar trebui să ofere 500 de euro pentru al treilea copil
Setari Cookie-uri