Secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Sebastian Vladescu, si-a depus demisia din functie in urma cu cateva saptamani, au declarat pentru NewsIn surse ministeriale, fiind acceptata de premierul Tariceanu in urma cu trei zile.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a confirmat informatia, potrivit careia premierul Tariceanu a semnat decizia de eliberare din functie a lui Vladescu.

Sebastian Vladescu a fost numit secretar de stat in Finante in aprilie 2007, dupa ce a fost demis din functia de ministru al Finantelor pe care o detinea din septembrie 2005. Eliberarea sa din functia de ministru a avut loc odata cu eliminarea PD de la guvernare si reorganizarea Cabinetului Tariceanu format din PNL si UDMR.

Vladescu se afla de trei zile, la Washington, impreuna cu ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, la Reuniunea de toamna a Fondului Monetar International.

La inceputul lunii august, Sebastian Vladescu a declarat ca va pleca din Ministerul Finantelor dupa ce va finaliza privatizarea Automobile Craiova si dupa ce Comisia Europeana va aproba ultimele Programe Operationale Sectoriale. Informatia a fost reluata ulterior si de Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor. Comisia de privatizare a Automobile Craiova a semnat contractul cu Ford pe 12 septembrie.
Vladescu a mai detinut doua functii importante in Finante, inainte de a fi ministru. Acesta a fost consilier al ministrului Decebal Traian Remes si, ulterior, secretar de stat.

Fostul ministru a avut numeroase demnitati, in ultimii zece ani: consilier al ministrului Industriei, in timpul mandatului lui Tariceanu la acest minister, membru al Comisiei interministeriale a Eximbank (1997), presedinte al Consiliului de Incredere al AVAB (2000), membru in comisia de privatizare a BCR (2000-2001), membru in CA al CEC (2000-2001), in CA al Petrom Service (2002-2003), in CA al Upetrom 1 Mai (2002-2005), in CA al Petrom (2005), presedinte al Consiliului de supraveghere al BCR (2005). In momentul in care a fost numit ministru, Vladescu era actionar la cinci firme.

In perioada mandatului, Vladescu a fost desemnat presedinte al Comisiei de privatizare a BCR, presedinte al Comisiei de privatizare a CEC, presedinte al Comisiei de privatizare a Automobile Craiova.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Vladescu si-a garantat o parte din cautiune cu lingouri de aur