Companiile din tarile din jurul Romaniei devin din ce in ce mai interesate sa achizitioneze directori executivi romani. De asemenea, firmele multinationale aflate in tara noastra incep sa inlocuiasca managerii straini cu cei autohtoni.

Directorul general al Stanton Chase, Panos Manolopoulos, spune ca in prezent exista o companie mare in Serbia care cauta un director executiv si a pus ca prima conditie nationalitatea romana. Se pune intrebarea de unde si pina unde au devenit firmele din strainatate atit de atrase de managerii autohtoni. Manolopoulos schiteaza un raspuns: piata romaneasca a traversat o dezvoltare semnificativa in ultimii ani, iar cei care au activat aici beneficieaza de o experienta pretioasa.

Referindu-se la politica firmelor multinationale prezente in Romania, oficialul Stanton Chase a semnalat faptul ca acestea incep sa isi promoveze in structurile de conducere tot mai multi romani. El avanseaza o ipoteza interesanta: Preconizez ca peste zece ani vom gasi cu greu un expat in Romania. Deocamdata, afirma Manolopoulos, exporturile in materie de forta de munca depasesc importurile, situatie care se va inversa insa in urmatorii ani.

In Europa de Sud-Est, perioada de sedere a managerilor veniti din alta tara este in general de doi ani, doi ani si jumatate. In Romania insa intervalul este mai mare, pina la patru ani, afirma oficialul Stanton Chase. In plus, Romania are cea mai ridicata rata de stabilire a expatilor, adauga Manolopoulos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri