Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va incheia un contract pentru sectiunea Bucuresti-Cernavoda-A2 si unul pentru Bucuresti-Pitesti (A1)-Centura Pitesti, in total urmand sa existe doua contracte cu valabilitate de un an fiecare. Data limita de depunere a ofertelor a fost luni, 29 octombrie, ora 12.00. Comisia de licitatie va desemna, la mijlocul lunii noiembrie, dupa evaluarea ofertelor, firmele castigatoare.

Reprezentantii CNADNR au declarat, potrivit NewsIn ca opt firme au achizitionat caietele de sarcini pentru autostrada Bucuresti-Pitesti, insa doar doua firme au depus oferta, respectiv Prima Guard Security International si Guard Security Systems. Pentru asigurarea serviciilor de paza pe autostrada Soarelui au fost achizitionate 11 caiete de sarcini, dar au depus oferta doua firme, respectiv Zip Escort si Romprest.

Firmele care vor fi selectate vor asigura paza 24h din 24h, iar pentru 20 km de autostrada va exista cel putin un echipaj. Practic, vor exista cel putin opt echipaje pe autostrada Soarelui si cel putin cinci pe autostrada si varianta Pitesti. Paza se va executa prin patrulare auto si interventie rapida, in baza unor parteneriate cu Politia Autostrazii. De asemenea, firmele trebuie sa aiba in dotare minim 30 de caini utilitari cu atestat de dresaj. Conform reprezentantiilor CNADNR cainii vor fi folositi in urmarirea si preluarea urmei infractorilor, pentru intimidare sau urmariri periculoase. Delimitarea sectoarelor de patrulare se va face pe autostrada Soarelui in zona Centurii Bucuresti, Fundulea, Lehliu, Drajna, Fetesti si Cernavoda, pe autostrada Pitesti in zonele a 14 noduri rutiere, iar pe centura Pitesti in doua noduri rutiere.

Citeste si:

Compania de Drumuri va asigura parcarea pentru autovehiculele de patrulare si cazarea personalului pentru situatii de interventie in caz de calamitati, inundatii sau alte situatii de forta majora. Pe autostrada Soarelui aceste facilitati vor fi asigurate in trei zone, respectiv Fundulea, Lehliu si Fetesti, iar pe A1 si centura Pitesti la Ciorogarla, Ionesti si Cateasca.

Garantia de participare la licitatia pentru autostrada Soarelui este de 66.000 lei, iar ofertantii trebuie sa faca dovada ca au avut, in ultimii trei ani, cel putin un contract de paza a carui valoare sa fie de cel putin 2,2 milioane lei. Firmele care s-au incris la licitatia pentru autostrada Pitesti-centura Pitesti au platit o garantie de participare de 42.000 lei, iar ofertantii trebuie sa faca dovada ca au avut, in ultimii trei ani, cel putin un contract de paza a carui valoare sa fie de cel putin 1,4 milioane lei. Garantia de buna executie este de 10% din valoarea contractului fara TVA.

Potrivit contractului, in cazul unor furturi sau distrugeri, daca autorii nu au fost identificati, firma de paza va suporta costul lucrarilor si al bunurilor CNADNR. In cazul distrugerii sau furturilor componentelor sistemului de monitorizare a autostrazilor, firmele vor fi obligate sa refaca, din fonduri proprii, sistemul in cel mai scurt timp, fiind raspunzatoare de evenimentele rutiere aparute in aceasta perioada.