Lichidatorul uzinei Tractorul Brasov, Casa de Insolventa Transilvania, a cerut in instanta intrarea in insolventa a producatorului de tractoare insa a solicitat amanarea deschiderii procedurii, care trebuia sa aiba loc miercuri, pentru ca vrea sa vanda o parte din bunurile mobile.

Deschiderea procedurii ar fi trebuit sa aiba loc miercuri la Tribunalul Brasov, insa lichidatorul a solicitat o aminare, deoarere intentionaza sa mai vinda din bunurile mobile ramase in urma lichidarii voluntare. Reprezentantul Casei de Insolventa Transilvania, Andrei Cioanca, declara ca a solicitat aminarea pentru a valorifica activele ramase."Intentionam sa vindem, bunurile mobile, un copiator xerox, un frigider, prin licitatie pentru ca este o procedura mult mai rapida", a declarat Andrei Cioanca. Lichidatorul sustine ca motivul pentru care a solicitat intrarea uzinei in procedura de insolventa este radierea societatii Tractorul Brasov.

Cererea de intrare insolventa a fost depusa, dupa ce cele mai importante active au fost deja vindute societatii Flavus Investitii,
tranzactie verificata acum de Comisia Europeana. De altfel, Comisia Europeana a trimis deja o nota prin care arata ca trenul uzinei din Brasov a fost vindut la un pret de 41 de euro pe metru patrat, cu mult sub nivelul pietei.

Flavus Investitii a cistigat in luna iulie, activele uzinei si terenul de 126 de hectare, la pretul de 77 milioane de euro. Tractorul Brasov s-a aflat pe lista celor 28 de societati pentru care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a aminat insolventa. Pentru ca, in procesul de lichidare voluntara, lichidatorul nu a reusit sa vinda toata uzina, iar termenul de sase luni a expirat, Casa de Insolventa Transilvania a cerut intrarea Tractorul Brasov in procedura de faliment. Conform procedurii de insolventa, instanta ar putea sa numeasca un alt lichidator, lichidator care are dreptul sa ceara atragerea raspunderii conducerii si a administratorului societatii.

Specialistul in insolventa, Gheorghe Piperea, sustine ca noul lichidator numit de instanta ar putea cere " anularea contractului, care este oricum atacat de Comisia Europeana".Comisia Europeana a deschis o investigatie referitoare la vanzarea Tractorul Brasov. Oficialii europeni sustin ca la privatizarea societatii au fost impuse unele conditii care au drept consecinta un pret de vanzare mai mic decat cel care ar fi putut fi obtinut intr-o licitatie neconditionata si, prin urmare, implica un ajutor de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Semnele care arata ca firma ta se indreapta spre insolventa