Presedintele companiei Al-Arrab Contracting, Said Bahjat Said, a declarat, marti, la Craiova, dupa semnarea contractului de privatizare a Electroputere, ca pana in 2012, productia uzinei de la Craiova va creste de cinci ori, transmite NewsIn.

„Am ales Romania ca punct de intrare in afaceri pe piata europeana. Conform specialistilor companiei, pana in 2012, productia uzinei de la Craiova va creste de cinci ori si estimam ca va avea profit incepand cu anul 2009. Vom transforma aceasta uzina intr-o companiei care care isi va face concurenta de pe plan international sa se teama pentru segmentul lor de piata“, a declarat Said. Acesta a mai spus ca, prin semnarea contractului pentru preluarea Electroputere, compania saudita va deveni parte a comunitatii din Craiova.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a semnat marti cu firma Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita contractul de privatizare a societatii Electroputere Craiova, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 120 de milioane de euro.

AVAS a vandut 78.009.632 actiuni, reprezentand 62,8259% din capitalul social al SC Electroputere SA Craiova, pentru 2.340.288,96 EURO.

Restul actiunilor pana la 100% din capitalul social au fost trecute in proprietate privata, la inceputul anilor ’90, prin Programul de privatizare in masa (PPM).

Potrivit AVAS, cumparatorul Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita si-a asumat un program investitional in cuantum de 23.084.000 EURO, dintre care 3.084.000 EURO investitii de mediu si 20.000.000 EURO investitii pentru dezvoltare si retehnologizare.

Pentru rezolvarea crizei de lichiditatii existente in societate, cumparatorul va realiza o infuzie de capital de lucru de 37.000.000 Euro. Mai mult, cumparatorul si-a asumat si datoriile societatii. "Mentionam ca, din cauza situatiei economico-financiare dificile a S.C. Electroputere S.A. (datorii de circa 44.000.000 Euro si garantii comerciale catre banci de circa 20.000.000 USD), societatea se afla in pragul aplicarii dispozitiilor Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

La termenul limita de depunere a ofertelor, cinci companii si-au exprimat interesul pentru privatizarea Electroputere Craiova: A5 Invest SRL Caransebes, Grup Feroviar Roman SA, Vienna International Holding SRL, Al Arrab Contracting Holding SRL, Peeker Atomic Energy System INC Lakewood Colorado. Dupa analiza documentelor de participare, au ramas trei ofertanti: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Company Ltd.

AL Arrab a ramas singurul ofertant in procesul de privatizare, dupa ce Comisia i-a eliminat pe ceilalti doi ofertanti care nu au indeplinit conditiile prevazute prin dosarul de prezentare si de legislatia in vigoare din domeniul privatizarii.

Firma Al Arrab Contracting Company Limited este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania a realizat proiecte in Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia si Arabia Saudita.
Electroputere Craiova a fost fondata in 1949 si produce echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. Compania are un capital social de 12,4 milioane lei, divizat in circa 124,17 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.
.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si