Anuntul privind vanzarea Antibiotice Iasi ar putea fi publicat pana la sfarsitul lunii noiembrie, a declarat marti presedintele Autoritatii Nationale pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Teodor Atanasiu.
El a mentionat ca miercuri urmeaza sa primeasca de la consultant strategia de privatizare si va intocmi un act normativ pentru aprobarea acesteia, potrivit NewsIn.

Profitul net al Antibiotice Iasi a fost anul trecut de 23,84 milioane lei (7,05 milioane euro), cu 21,14% peste cel din 2005, de 19,68 milioane lei. Profitul net final pentru 2006 este cu 4,75% mai mic decat cel preliminar, de 25,03 milioane lei. Afacerile Antibiotice au avansat in 2006 cu 19,7%, pana la 195,68 milioane lei (57,9 milioane euro), comparativ cu anul precedent, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 163,5 milioane lei.

Antibiotice are un capital social de 45,49 milioane lei, divizat in 454,9 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. AVAS detine 53,027% din capitalul social al Antibiotice, iar printre actionarii minoritari se numara SIF Oltenia (10,09%) si Citibank Romania (5,05%).

In prezent, portofoliul Antibiotice Iasi cuprinde 120 de medicamente pentru 11 clase terapeutice si se afla pe primul loc in ceea ce priveste volumul de medicamente consumate in sistemul spitalicesc din Romania. Compania este prezenta in peste 40 de tari.

Titlurile Antibiotice sunt tranzactionate la prima categorie a BVB, sub simbolul ATB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri