Pretul gazelor naturale platit de populatie ar putea creste de la 1 ianuarie 2008, in functie de preturile internationale, fara a afecta insa pretul energiei electrice, a declarat citat de NewsIn, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris.

"Nu putem da o prognoza clara inca in privinta pretului gazelor dupa 1 ianuarie, insa ne asteptam la o crestere. Aceasta majorare nu va avea un efect relevant asupra pretului electricitatii, atata timp cat producem mai multa energie din surse nucleare", a spus oficialul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.

Acesta a explicat ca, odata cu intrarea in functiune a unitatii 2 de la Cernavoda, mix-ul resurselor energetice utilizate s-a modificat prin scaderea cantitatii de gaze pentru producerea energiei.

In ceea ce priveste programul de aliniere a pretului gazelor din productia interna, cu cel al gazelor de import, Opris a spus ca aceasta tendinta va continua si ca vor fi luate in calcul mai multe versiuni de uniformizare a tarifelor. La randul sau, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a reiterat faptul ca ministerul, impreuna cu ANRE cauta o formula prin care pretul energiei electrice sa nu creasca de la 1 ianuarie. "Urmarim ca pretul gazelor si al energiei sa nu creasca in 2008 mai mult decat rata prognozata a inflatiei", a spus ministrul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri