Pretul gazelor naturale ar putea creste de la 1 ianuarie 2008

Pretul gazelor naturale platit de populatie ar putea creste de la 1 ianuarie 2008, in functie de preturile internationale, fara a afecta insa pretul energiei electrice, a declarat citat de NewsIn, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris.

"Nu putem da o prognoza clara inca in privinta pretului gazelor dupa 1 ianuarie, insa ne asteptam la o crestere. Aceasta majorare nu va avea un efect relevant asupra pretului electricitatii, atata timp cat producem mai multa energie din surse nucleare", a spus oficialul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.

Acesta a explicat ca, odata cu intrarea in functiune a unitatii 2 de la Cernavoda, mix-ul resurselor energetice utilizate s-a modificat prin scaderea cantitatii de gaze pentru producerea energiei.

In ceea ce priveste programul de aliniere a pretului gazelor din productia interna, cu cel al gazelor de import, Opris a spus ca aceasta tendinta va continua si ca vor fi luate in calcul mai multe versiuni de uniformizare a tarifelor. La randul sau, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a reiterat faptul ca ministerul, impreuna cu ANRE cauta o formula prin care pretul energiei electrice sa nu creasca de la 1 ianuarie. "Urmarim ca pretul gazelor si al energiei sa nu creasca in 2008 mai mult decat rata prognozata a inflatiei", a spus ministrul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Creștere de 25% a valorii importului de produse lactate și miere în primul trimestru al anului 2020
Setari Cookie-uri