Guvernul a stabilit, luni, printr-o hotarare, alocarea sumei de 90 milioane lei pentru organizarea Summitului NATO, care se va desfasura in aprilie 2008 la Bucuresti, acelasi act normativ stabilind si principalii ordonatori de credite care vor derula achizitiile publice pentru acest eveniment.

Actul normativ aprobat de Executiv stabileste alocarea sumei de 90,852 milioane lei de la bugetul de stat pentru organizarea Summitului NATO, care va avea loc intre 2 si 4 aprilie 2008, la Bucuresti.

Hotararea reglementeaza, de asemenea, categoriile de achizitii necesare organizarii evenimentului, inclusiv achizitii pentru actiuni de diplomatie publica, evenimente media si de promovare, cheltuieli de catering, atat pentru delegatiile oficiale cat si ziaristi. Totodata, actul normativ prevede si achizitii de materiale personalizate si inchirieri de mijloace de transport, potrivit NewsIn.

Potrivit Hotararii de Guvern, ordonatorii principali de credite care sunt autorizati sa incheie contracte pentru achizitia de bunuri, servicii sau lucrari necesare desfasurarii in conditii optime a Summitului NATO sunt Administratia prezidentiala, Senatul, Camera Deputatilor, Cancelaria Primului-Ministru pentru Agentia de Strategii Guvernamentale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Societatea Romana de Televiziune, Societatea Romana de Radio, Secretariatul General al Guvernului, Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Otopeni.

Hotararea de Guvern stabileste limitele in care fiecare ordonator principal de credite poate angaja cheltuieli in 2007, cu termene de plata in 2008, pentru achizitii de bunuri, servicii sau lucrari necesare organizarii Summitului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Deficitul bugetar a urcat la 2,48% în primele patru luni ale acestui an
Setari Cookie-uri