Transporturile vor investi un miliard euro pentru 1.000 km de drumuri turistice

Ministerul Transporturilor va investi aproximativ un miliard euro pentru a repara peste 1.000 km de drumuri forestiere, comunale si judetene spre destinatiile turistice importante, iar proiectele vor fi finalizate in sapte ani, a anuntat, citat de NewsIn, ministrul transporturilor Ludovic Orban.

"Vom inainte Guvernului un memorandum pentru finantarea reparatiei drumurilor spre destinatiile turistice importante. Avem sute de zone de turistice care nu pot fi dezvoltate din cauza lipsei infrastructurii rutiere. Vrem sa asiguram legatura intre drumurile nationale principale cu aceste zona si am identificat drumuri judetene, comunale si forestiere care vor fi incluse in program", a explicat Orban.

Ministrul transporturilor a precizat ca au fost identificate 100 de zone turistice care vor fi introduse in program, valoarea investitiilor fiind de peste un miliarde euro pentru o perioada de sapte ani. Printre zonele identificate se numara Transfagaran, Clisura Dunarii si Rarau.

Orban a precizat ca dupa ce vor fi finalizate traseele principale, drumurile comunale si forestiere si cele judetene vor fi trecute, pana in iunie 2008, in categoria drumuri nationale pentru a putea fi administrate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Astfel, vor deveni drumuri nationale peste 500 km de drumuri comunale si forestiere si circa 500 km de drumuri judetene care fac legatura cu obiectivele turistice impornate.

"Programul pare lipsit de importanta, dar va sustine foarte mult dezvoltarea economiei. Nu putem sa dezvoltam sectorul turistic atat timp cat nu avem drumuri asfaltate si este pacat sa nu se foloseasca aceasta resursa importanta. Programul este la fel de important ca cel pentru construirea autostrazilor", a precizat Ludovic Orban.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri