Numarul cetatenilor romani si bulgari care au cerut permise de munca in Marea Britanie a scazut in al treilea trimestru (din iulie pana in septembrie) la 7.455, in timp ce in trimestrul anterior (aprilie-iunie) 9.335 de persoane solicitasera acest document, relateaza The Guardian.

Ministrul britanic pentru imigratie, Liam Byrne, a spus ca este prea devreme pentru a evalua impactul deplin al aderarii Bulgariei si Romaniei la UE si de aceea guvernul a decis mentinerea restrictiilor pe piata muncii pentru cetatenii celor doua tari.

"Indiciile noastre sunt ca politica de retrangere a accesului pe piata muncii din Regatul Unit ajuta sa ne asiguram ca numai celor care au ceva de oferit Regatului Unit li de permite sa munceasca aici", a spus Byrne.

Noi date oficiale referitoare la imigratie prezentate marti de Ministerul de Interne arata ca 56.000 de cetateni din Polonia si din alte state noi membre ale UE s-au inregistrat la munca in Marea Britanie intre lunile iulie si septembrie ale acestui an, ceea ce reprezinta cu 9.000 mai putin decat in aceeasi perioada din 2006.

Statisticile arata, de asemenea, ca expulzarea solicitantilor de azil respinsi a ajuns la cel mai jos nivel in ultimii trei ani, in conditiile in care serviciile de imigratie isi concentreaza eforturile pentru a indeplini tinta stabilita de premierul Gordon Brown de deportare a 4.000 de straini pana la sfarsitul anului. Pana in prima saptamana a lunii noiembrie, deja 3.500 de solicitanti de azil respinsi aflati in centre speciale de detentie fusesera trimisi acasa, in tarile de origine.

Intre iulie si septembrie 2007, cei mai multi solicitanti de azil din Marea Britanie - 5.890 in total - au venit din China, Eritreea, Irak si Iran. Numarul total al solicitarilor de azil anul acesta se ridica pana in prezent la 16.520, reprezentand cel mai scazut nivel din 1992.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Conditiile de studiu un UK raman aceleasi si in 2020