Compania americana Bechtel a turnat ieri primii trei kilometri de asfalt pe aliniamentul Autostrazii Transilvania, in zona comunei clujene Savadisla, unde se afla, de altfel cel mai inaintat punct de lucru al firmei, potrivit NewsIn.

Actiunea a fost devansata in timp la cererea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADR), cu toate ca in urma cu trei zile ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, afirmase intr-o vizita in acelasi loc ca asfaltul nu poate fi turnat decat la o temperaturi de minimum 10 grade.

„Nu cred ca este o asemenea prevedere. Multe dintre standardele romanesti trebuie reactualizate. In Marea Britanie se toarna asfalt si la minus 3 grade. Acest proiect este o premiera din toate punctele de vedere”, a declarat joi Mihai Grecu, directorul general al CNADR.

Asflatul a fost turnat la sectiunea 2B Campia Turzii-Gilau, la kilometru 30-33, iar Grecu sustine ca pana in toamna anului viitor acest tronson, de aproximativ 42 de km, va fi dat circulatiei rutiere. Directorul general al CNADR a mai afirmat ca lucrarile din ultimele 7 luni pe sectiunea 2B au costat in jur de 80 de milioane de euro.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si