Anul 2007, cea mai slaba recolta de porumb a ultimilor 18 ani in Romania

Romania a recoltat in 2007 o cantitate de 3,5 milioane tone de porumb de pe 96% din terenul cultivat, aceasta reprezentand cea mai slaba recolta a ultimilor 18 ani, a declarat astazi ministerul roman al agriculturii pentru Reuters.

"Recoltarea se va finaliza in curand si nu ne putem astepta la modificari majore privind cantitatea finala", a declarat un responsabil din cadrul ministerului agriculturii, insarcinat cu datele statistice, pentru Reuters, citat de NewsIn.

Seceta prelungita din acest an a distrus sute de hectare de teren agricol, alimentand temerile legate de majorarea preturilor la alimente.

Conform datelor prezentate, productia medie pe hectar s-a ridicat la 1,7 tone pe hectar, informatiile bazandu-se pe datele oferite de agricultori, care au finalizat recoltarea porumbului de pe doua milioane hectare din totalul de 2,1 milioane destinate culturilor de porumb.

Recolta de porumb inregistrata in Romania in 2006 s-a ridicat la noua milioane hectare.
Producatorii de grane au declarat ca Romania, devenita recent membru al Uniunii Europene, ar putea fi fortata sa importe un milion de tone de porumb in anul fiscal 2007/08.

Responsabilul din cadrul ministerului a adaugat ca fermierii au finalizat recoltarea a circa 70% a terenului destinat culturilor de soia, obtinand aproximativ 80.000 de tone.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri