Ministerul Finantelor Publice (MFP) va prelua de la Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti responsabilitatea coordonarii fondurilor donate Romaniei, potrivit unui comunicat al institutiei.

Astfel, coordonarea asistentei nerambursabile acordate Romaniei atat prin programele Phare, ISPA, SAPARD, cat si pe baza bilaterala de catre statele membre UE sau prin finantare din partea institutiilor internationale va deveni responsabilitatea MFP. Ministerul Finantelor va derula aceasta activitate in calitate de Coordonator National al Asistentei si unic negociator pentru imprumuturile externe. Oficialii ministerului arata ca rolul administratiei romane in managementul fondurilor comunitare va creste datorita volumului tot mai sporit al fondurilor pe care Romania le va primi in perioada urmatoare.

Pana la sfarsitul acestui an, intre Ministerul Finantelor Publice si reprezentantii tarilor care acorda asistenta Romaniei sub diverse forme vor avea loc o serie de intalniri la nivel tehnic pe sectoarele prioritare pentru actuala etapa de pregatire a Romaniei pentru aderare. Dialogul cu partenerii donatori a inceput in 30 mai 2005.