Ministerul Transporturilor va lista pe piata de capital, in a doua jumatate a anului 2008, opt societati comerciale aflate in subordine, printre acestea numarandu-se patru aeroporturi si patru administratii portuare fluviale si maritime, au declarat, potrivit NewsIn, reprezentantii ministerului.

Pe lista societatilor care vor fi listate la bursa se numara Compania Nationala Aeroportul International Henry Coanda – Bucuresti, Compania Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, S.C. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, S.C. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, C.N. Administratia Canalelor Navigabile Constanta, C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor, a fost finalizata procedura de selectie a Societatilor de Servicii de Intermediere financiara (SSIF) care vor intermedia vanzarea pe piata de capital a actiunilor societatilor. Procedura a fost aprobata in cursul acestei saptamani prin ordin al ministrului transporturilor. "De asemenea, este in curs de finalizare modificarea actelor constitutive ale societatilor pentru a fi in concordanta cu cerintele impuse societatilor tranzactionate pe piata de capital", au precizat sursele citate.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor estimeaza ca listarea acestor societati pe piata de capital va avea loc in a doua jumatate a anului 2008.

La mijlocul lunii iulie, firma de avocatura Bostina si Asociatii a anuntat ca acorda asistenta juridica pentru organizarea procedurilor de selectare a intermediarilor si pentru modificarea actelor constitutive ale societatilor din cadrul proiectului, precum si consultanta in privinta derularii procesului de listare. Initiativa Ministerului Transporturilor a fost considerata, de reprezentantii firmei de avocatura, ca fiind "mai mult decat binevenita, iar finalizarea cu succes a acestei initiative va avea efecte pozitive semnificative asupra pietei de capital prin cresterea capitalizarii bursiere, prin diversificarea produselor oferite investitorilor si prin sporirea lichiditatii pietei".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri