Schimburile comerciale dintre Romania si Italia ar putea depasi 12 miliarde euro anul acesta, au declarat vineri reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la seminarul Patronatului Unimpresa - Uniunea Intreprinderilor Italiene in Romania.
"Comunitatea oamenilor de afaceri italieni in Romania are anual o cifra de afaceri de circa 850 milioane de euro si ofera in jur de 800.000 de salarii. De asemenea schimburile comerciale dintre Romania si Italia ar putea depasi 12 miliarde de euro anul acesta", a spus, directorul directiei Europa occidentala si Europa centrala din Ministerul Afacerilor Externe, Valerica Epure.

La randul sau, ambasadorul Italiei la Bucuresti, Daniele Mancini, a spus ca schimburile comerciale ale Italiei cu Romania sunt mai mari decat cele pe care le are Italia cu Japonia si depasesc de doua ori schimburile comerciale ale Italiei cu Libia. Intre Romania si Italia circula saptamanal 3.000 de camioane, precum si 350 de zboruri.

In 2006, Romania a exportat in Italia bunuri in valoare de peste 4,6 miliarde de euro, reprezentand 17,9% din totalul exporturior romanesti si a importat in valoare de aproximativ 6 miliarde de euro.

In Romania activeaza peste 22.000 de societati italiene. Formele de investitie realizate merg de la cumpararea de institute de credit locale preexistente (Unicredit, Veneto Banca, S. Paolo), la deschiderea de sucursale (Banca di Roma) si pana la constituirea de desk - Italia pe langa bancile internationale care opereaza aici (Banca Popolare di Vicenza). Pe de alta parte, se inregistreaza prezenta unor grupuri de dimensiuni mari in sectorul energetic, textil, chimic si siderurgic: Enel, Grupul Pirelli si Grupul Tenaris, Ansaldo, Butangas, Italstrade.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri