CFR Infrastructura va scoate la licitatie, pe 24 decembrie, prin Bursa Romana de Marfuri, cinci terenuri din Bucuresti si Ploiesti care insumeaza peste 22.000 mp, pretul de pornire fiind de 1.350 euro/mp pentru Bucuresti si 250 euro/mp pentru Ploiesti.
Potrivit unui comunicat remis de Bursa Romana de Marfuri, luni, se pot depune oferte pentru fiecare teren in parte, caietul de sarcini putand fi achizitionat cu 500 lei pana pe 24 decembrie.

Astfel, pe 24 decembrie, incepand cu ora 10.00, se vor derula cinci proceduri de licitatie publica cu strigare prin care CFR Infrastructura va scoate vanzare 22.214 mp de teren in Bucuresti-zona garii Cotroceni si Ploiesti. Primul teren din Bucuresti are o suprafata de 5.738 mp, garantia de participare fiind de 775.000 euro, iar cel de-al doilea 9.741 mp, cu o garantie de 1,3 milioane euro.

Alte doua terenuri vor fi scoase la vanzare in Bucuresti, in zona statiei CFR Cotroceni, unul de 1.954 mp cu o garantie de participare de 264.000 euro si unul de 2.484 mp cu o garantie de participare de 335.000 de euro. Pretul de pornire pentru aceste patru terenuri va fi de 1.350 euro/mp.

Terenul din Ploiesti are o suprafata de 2.497 mp, garantia fiind de 60.000 ero, iar pretul de pornire 240 euro/mp. Preturile nu includ TVA.

In documentatia privind organizarea procedurilor stabileste posibilitatea depunerii de oferte pentru fiecare teren in parte si nu se vor accepta oferte pentru suprafete mai mici decat cele precizate in caietele de sarcini.

CFR Infrastructra a anuntat in luna august ca va scoate la vanzare terenuri cu o suprafata de 140.000 mp situate in Bucuresti, zona fostei gari Cotroceni, in zona Garii de Nord, Giulesti si Orhideea pentru plata datoriilor catre Electrica.

Banii care vor fi obtinuti din vanzarea primelor terenuri vor fi folositi pentru a achita o parte din datoriile catre Electrica acumulate in perioada iunie 2005- mai 2007. Datoria CFR Infrastructura catre Electrica a ajuns la aproximativ 650 milioane lei din care 150 milioane reprezinta penalitatile.

CFR Calatori datoreaza companiei CFR Infrastructura circa 300 milioane lei pentru taxa de utilizare a infrastructurii feroviare si pentru electricitate. Restul datoriei apartine altor 25 de operatori de transport feroviar de marfa si de calatori, printre acestia numarandu-se CFR Marfa.

Ministerul Transporturilor a anuntat pe 14 iunie ca filialele Electrica au pus sechestru asiguratoriu pe o parte a patrimoniului privat al CFR, precum statii de cale ferata, sedii de regionale-birouri, cladiri anexe, mijloace de transport in caz de interventie. De asemenea, Electrica a debransat 196 de gari si locuintele de serviciu din zonele respective, iar pe doua din conturile regionalelor CFR Infrastructura s-a pus sechestru.

Totodata, CEZ Distributie, desprinsa din filiala privatizata Electrica Oltenia, a anuntat, la sfarsitul lunii august, ca CFR SA va fi executata silit din cauza datoriilor de peste 90 de milioane de lei pe care le-a acumulat la plata facturilor de energie electrica din 2004.

CFR S.A. este unul dintre clientii BRM, care, in anul 2007, a organizat, in ringurile bursiere din Bucuresti si de la terminalele din tara, un numar de 170 proceduri care au insumat peste 18 milioane dolari, obtinand imbunatatiri de pret de aproape 2,2 milioane dolari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri