Infrastructura si taxele ridicate percepute angajatorilor reprezinta principalele probleme de care se lovesc investitorii straini care doresc sa dezvolte afaceri in Romania, a declarat presedintele Camerei de Comert Britanica- Romana (CCBR), Brian Davies.

"Timpul inseamna bani, iar investitorii pierd bani si timp, din cauza ca raman blocati in trafic. Astfel, nu mai pot sa ajunga la timp de la o intalnire la alta. Uneori nici nu ai timp sa ajungi la toate intalnirile de afaceri sau la banca", a declarat, citat de NewsIn, presedintele CCBR, Brian Davies.

El sustine ca impozitele generale percepute angajatorilor sunt foarte mari si se inregistreaza un deficit de forta. "Problema nu e salariul angajatului, ci sunt costurile pe care le are angajatorul", a precizat Davies, care a adaugat ca ar fi preferat sa acorde un salariu mai mare angajatului.

Presedintele CCBR a dat ca exemplu Marea Britanie unde angajatorul plateste la stat taxe de maxim 20% din salariul angajatului, pe cand in Romania aceste taxe se ridica la aproape 50% din valoarea salariului.

La randul sau, directorul de taxe din cadrul CCRB Raymond Breden, s-a declarat dezamagit ca anul acesta Romania nu a reusit sa acceseze fondurile europene, dar si de faptul ca nu exista inca o lege a investitiilor.

Volumul schimburilor comerciale intre Marea Britanie si Romania a atins 1,2 miliarde de euro in prima jumatate a lui 2007, iar printre principalii investitori se numara GlaxoSmithKline, Aviva, Vodafone si Marks&Spencer. Aproape 3.000 de companii britanice isi desfasoara in prezent activitatea pe piata romaneasca. Sectoarele cheie care au atras investitii in tara noastra sunt industria textilelor, a produselor farmaceutice si telecomunicatiile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ambasador Spania catre Guvern: Nu schimbi regulile in timpul jocului