Comisiile de buget-finante ale Parlamentului au votat, miercuri, bugetul asigurarilor sociale, dupa ce, tot miercuri, au votat bugetul de stat, urmand ca saptamana viitoare, marti, sa inceapa dezbaterile in Plenul reunit al celor doua Camere.
Bugetul asigurarilor sociale a fost adoptat cu o serie de amendamente ale Comisiilor de munca. Cel mai important amendament stabileste la 550 de mii numarul locurilor subventionate de buget pentru tratament balnear. In forma aprobata de guvern, bugetul de asigurari sociale prevedea ca numarul de locuri va fi decis de catre presedintele Casei Nationale de Pensii.

Printr-un alt amendament, Comisiile au fixat la 500 de lei nivelul indemnizatiei de insotitor pentru persoanele cu handicap. Potrivit bugetului, aceasta indemnizatie era calculata in functie de valoarea salariului minim. Dealtfel, ministrul muncii, Paul Pacuraru, prezent la dezbaterile din Comisiile reunite, a declarat ca ministerul pe care il conduce a initiat un proiect de act normativ prin care 12 categorii de prestatii sociale (indemnizatii, ajutoare soaciale n.r.) urmeaza sa nu mai fie calculate in functie de salariul minim pe economie. In acest mod, ministerul intentioneaza sa evite influentele unor eventuale majorari ale salariului minim asupra bugetului de asigurari, scrie NewsIn.

Comisiile reunite au votat, miercuri, si bugetul de stat, cu anexele principalilor ordonatori de credite, precum si fondul de sanatate si anexele privitoare la sumele alocate bugetelor locale. Parlamentarii au depus circa 1.600 de amendamente la legea bugetului, reusind ca, miercuri, sa voteze peste 1.500 dintre acestea.

Potrivit presedintelui Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Aurel Gubandru, raportul asupra legii bugetului va fi depus, joi, la Birourile permanente ale Parlamentului, urmand ca la expirarea termenului de cinci zile prevazut de regulament, respectiv marti, proiectul sa intre in dezbaterea Plenului reunit.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri