Banca Europeana prentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a numit un nou director pentru Romania, in persoana Claudiei Pendred, care a inlocuit-o pe Hildegard Gacek.
Inainte de a prelua functia de director pentru Romania al BERD, Pendred a condus divizia de finante corporative a N.M. Rothschild & Sons, raspunzand de utilitatile din Europa Centrala si de Est, dar a fost implicata intr-o serie de proiecte care au vizat si alte sectoare, printre care resursele naturale, infrastructura si telecomunicatiile.

Inainte de aceasta, Pendred a mai lucrat pentru J. Henry Schroder Wagg & Co., iar la inceputul carierei a lucrat la Unicef si Banca Mondiala.

Potrivit lui Pendred, prioritatile BERD in Romania in perioada urmatoare se vor axa pe oferirea unor instrumente cu grad mai mare de risc, cum ar fi participarea la capital in cadrul companiilor locale, sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din zonele rurale si colaborarea cu Uniunea Europeana pentru imbunatatirea serviciilor de apa si canalizare, tratarea apelor uzate si a serviciilor de transport din tara.

BERD va avea, de asemenea, finantari in sectorul energetic, vizand inclusiv promovarea energiilor regenerabile.

Hildegard Gacek a fost numita in functia de director BERD pentru Serbia in urma cu cateva luni, interimatul pana la numirea Claudiei Pendred fiind asigurat de directorul adjunct al BERD in Romania, Serban Ghinescu. Hildegard Gacek venise la conducerea biroului bancii in Romania in 2002.

BERD a invesitit 350 milioane euro in Romamia, de la inceputul lui 2007 pana in prezent, iar de la inceputul activitatii BERD in tara, instiututia a finantat 245 de proiecte cu aproximativ 3,6 miliarde euro. In colaborare cu alti parteneri, banca a mobilizat peste 6 miliarde euro pentru proiecte realizate in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri