Romania a primit ultima transa de fonduri pre-aderare: 46,5 mil. euro

Romania a primit 46,5 milioane euro de la Comisia Europeana, prin "Facilitatea de Tranzitie 2007", ultimul instrument de finantare "pre-aderare" oferit de UE, dupa care, de anul viitor, Romania va incepe sa primeasca fonduri structurale, a anunta Ministerul Economiei si Finantelor.

"Prin acest program, Romania incheie etapa de tranzitie. Proiectele propuse de partea romana sunt grupate pe mai multe domenii, respectiv justitie si afaceri interne, agricultura, politici sociale si de angajare, protectia mediului, finante si vama, energie si securitate nucleara si capacitate administrativa", se precizeaza in comunicatul ministerului.

Cei mai multi bani (12,448 milioane euro) au mers catre administratie, finante si vama (peste 10 milioane euro) si justitie si afaceri interne (8,75 milioane euro). Aceste domenii au fost urmate de agricultura (4,872 milioane euro), politicile sociale si de angajare (4,75 milioane euro), energie si securitate nucleara (3,07 milioane euro) si protectia mediului (2,52 milioane euro).

Acest program va se va derula in paralel cu implementarea fondurilor structurale, au mai anuntat reprezentantii Finantelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri