Pretul de pornire pentru licitatia cu strigare pentru vanzarea Antibiotice Iasi a fost stabilit la 136 milioane euro, iar numele noului proprietar va fi cunoscut in martie, a spus Teodor Atanasiu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Pretul de pornire al licitatiei reprezinta valoarea societatii la momentul vanzarii si a fost stabilit de catre un evaluator independent, autorizat, selectat, conform legii de catre societate. Este vorba despre compania Darian Rom Suisse care, in urma realizarii evaluarii, a propus ca pret de pornire pentru Antibiotice suma de 130 milioane euro.

In sedinta de joi, 20 decembrie 2007, Colegiul Director al AVAS a hotarat marirea pretului de pornire cu aproximativ 5% fata de valoarea propusa de evaluator. Astfel, pretul de pornire al licitatiei va fi de 136 milioane euro, ceea ce inseamna un pret pe actiune de doi lei, mai mare decat valoarea medie de tranzactionare pe bursa a Antibiotice care in ultimele 12 luni a fost de 1,8791 lei.

Garantia pe care trebuie sa o depuna participantii la licitatie depaseste un milion de euro. Oferta va sta pe piata mai mult decat de obicei, 80 de zile, in loc de 30 de zile cat e tinuta in mod obisnuit.

Potrivit AVAS, anuntul de privatizare va fi facut public in presa nationala si internationala pe 24 decembrie, iar incepand cu 14 ianuarie pot fi achizitionate dosarele de participare si pot fi depuse ofertele. Pana la 17 martie potentialii investitori pot depune documentele si garantia de participare la licitatie; iar pe 18 martie se va tine licitatia publica.

In 2002, pachetul de actiuni Antibiotice SA Iasi a fost transferat catre Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) actuala AVAS, iar aceasta urmeaza sa declanseze procesul de vanzare a acestor actiuni conform unei noi strategii, care urmareste reducerea riscurilor acordarii unui potential ajutor de stat pentru compania in cauza.

Antibiotice are un capital social de 45,49 milioane lei, divizat in 454,9 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. AVAS detine 53,027% din capitalul social al Antibiotice, iar printre actionarii minoritari se numara SIF Oltenia (10,09%) si Citibank Romania (5,05%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri