AVAS a vandut Institutul de Cercetari si Proiectari Electrotehnice Bucuresti cu peste 6 mil. lei

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a vandut Asociatiei Salariatilor ICPE Bucuresti, 62,1283% din capitalul social al Institutului de Cercetari si Proiectari Electrotehnice Bucuresti – ICPE, tranzactia ridicandu-se la 6.789.533.4 lei, a anuntat AVAS.

Potrivit comunicatului AVAS, pachetul achizitionat de Asociatia Salariatilor ICPE reprezinta 419.107 actiuni.

"Cumparatorul si-a asumat un program de investitii tehnologice in cuantum de 3.419.500 lei si o infuzie de capital de lucru de 705.000 dolari", se mentioneaza in comunicatul de presa.

Conform datelor AVAS, Asociatia Salariatilor ICPE Bucuresti a fost singurul ofertant admis la negocieri in urma analizei documentelor de precalificare.

Pachetul de actiuni detinut la Institutului de Cercetari si Proiectari Electrotehnice Bucuresti – ICPE a fost lansat la privatizare prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice in data de 16 august 2007.

In data de 13 septembrie 2007, AVAS a inregistrat trei oferte pentru cumpararea pachetului de actiuni detinut la ICPE SA. Bucuresti. Cei trei ofertanti fiind ICPE Electrocond Technologies S.A. Bucuresti, Asociatia Salariatilor ICPE Bucuresti si S.C. IPRONEF S.A. Bucuresti.

Principala activitate a societatii, care are 395 de salariati, este cercetarea in domeniul stiintelor fizice si naturale. Ceilalti actionari ai societatii sunt SIF Muntenia cu 37,6818% si persoane fizice cu 0,1899%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri