Sosirile si innoptarile in structurile de primire turistica au inregistrat o crestere cu 12,1 %, respectiv 8 % in perioada ianuarie - noiembrie 2007, comparativ cu aceeasi perioada din 2006, informeaza un comunicat de presa transmis de Institul National de Statistica (INS).
Potrivit comunicatului emis de INS, sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2007 au insumat 6520,4 mii, in crestere cu 12,1 % fata de cele din perioada corespunzatoare din 2006.

Din totalul sosirilor inregistrate in perioada mentionata, romanii au reprezentat 77,3 %, in timp ce turistii straini au reprezentat 22,7 %, ponderi aproximativ egale cu cele din perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2006.

Referitor la innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in primele 11 luni din 2007, acestea au insumat 19473,3 mii, in crestere cu 8 % fata de cele din perioada corespunzatoare din 2006.

Totodata, innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 82,5 % din total, in timp ce turistii straini au reprezentat 17,5 % din numarul total de innoptari.
"Cresteri insemnate ale innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare s-au inregistrat in urmatoarele tipuri: hosteluri, hoteluri pentru tineret, spatii de cazare pe nave, pensiuni turistice rurale, pensiuni turistice urbane. Scaderi fata de perioada 1 noiembrie - 30 noiembrie 2006 s-au inregistrat la tabere de elevi si prescolari, bungalouri si popasuri turistice", se mentioneaza in comunicat.

Conform datelor Institului National de Statistica, indicele de utilizare neta a locurilor de cazare a fost in primele 11 luni din 2007 de 34,4 % pe total structuri de cazare turistica, in crestere cu 0,2 % fata de perioada corespunzatoare din anul precedent. Indici mari de utilizare a locurilor de cazare in perioada mentionata s-au inregistrat la spatii de cazare pe nave de croaziera, 90,9% si hoteluri 44,5 %.

De asemenea, sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada 1 noiembrie - 30 noiembrie 2007 de 7075,1 mii, in crestere cu 27,2 % fata de perioada corespunzatoare din anul precedent. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,2 %), din statele Uniunii Europene inregistrandu-se 62,3 % din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.

Potrivit informatiilor INS, plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in primele 11 luni din 2007 de 10139,9 mii, in crestere cu 23,5 %, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent. Mijloacele de transport rutier au reprezentat 84,1 % din totalul mediilor de transport utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate.

Conform datelor INS, in statistica realizata au fost incluse informatiile culese de la circa 3600 operatori economici de primire turistica cu o capacitate de cazare de minim cinci locuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri