Populatia Romaniei a continuat sa scada in noiembrie anul trecut, numarul de nou-nascuti fiind cu aproape 3.000 mai mic fata de luna precedenta, ceea ce a dus la o scadere a ratei natalitatii de la 11,1, in octombrie, la 9,9 nascuti la mia de locuitori.
In luna noiembrie s-au nascut 17.507 copii in Romania, cu 2.856 mai putini decat in luna anterioara si cu doar 79 peste numarul din aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Numarul persoanelor care au murit in noiembrie a fost de 21.719, generand un spor natural negativ, de 4.212 persoane, comparabil cu cel din aceeasi luna a anului trecut, cand sporul natural negativ a fost usor mai mare, respectiv de 4.413 de persoane.

Numarul de casatorii inregistrate la oficiile de stare civila a fost de 10.551 in noiembrie, in scadere cu 6.400 fata de luna precedenta, ceea ce corespunde unei rate a nuptialitatii de 6 casatorii la mia de locuitori (fata de 9,3 casatorii la mia de locuitori in luna octombrie).

In luna noiembrie 2007, prin hotarari judecatoresti definitive s-au pronuntat 2.772 divorturi, cu 560 de cazuri mai multe decat in luna octombrie, iar rata divortialitatii a crescut de la 1,21 divorturi la mia de locuitori la 1,57 divorturi la mie.

Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, cresterea numarului de casatorii cu 1.200 a determinat o rata a nuptialitatii mai mare decat cea din luna corespunzatoare a anului anterior (6 casatorii la mia de locuitori fata de 5,3). Scaderea numarului de divorturi cu 268 cazuri a condus, de asemenea, la o diminuare a ratei divortialitatii de la 1,71 la 1,57 divorturi la mia de locuitori.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri