Romania va primi 1,5 mld. euro pentru programele post-aderare

Romania va primi in acest an 1,5 miliarde euro pentru programele post-aderare, a afirmat secretarul de stat in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF), Eugen Teodorovici.

In total, sunt aproximativ 2,5 miliarde de euro, sume intrate in tara pre si post aderare. Dintre acestea, 600-700 de milioane de euro au fost destinate domeniului agricol.

"In acest an, vor incepe 90 de proiecte de dezvoltare regionala in valoare de 700 milioane de euro, bani ce vor fi distribuiti in infrastructura, adica in canalizari, drumuri etc. Important este sa se acceseze cat mai mult fondurile europene. Conteaza mult impactul pe care aceste proiecte il poate avea asupra mediului regional si asupra economiei locale", a declarat secretarul de stat Eugen Teodorovici.

Totodata, Eugen Teodorovici a mai precizat ca in acest an vor fi propuse cinci proiecte de mediu, de 550 milioane de euro. Acestea vor fi lansate in aprilie. In ceea ce priveste proiectele din transporturi, valoarea acestora este mult mai mare, depasind un miliard de euro.

"In acest an, vom demara cinci proiecte de mediu de 550 milioane euro, ce urmeaza a fi lansate in luna aprilie. La transporturi, proiectele vor avea o valoare mult mai mare, de peste un miliard de euro. O prima parte din aceste proiecte (din transporturi n.r.) urmeaza sa fie trimise la Comisia Europeana (CE) pana in luna martie. Aprobarea de la Comisia Europeana poate dura trei-patru luni, asta nu putem controla noi", a mai declarat secretarul de stat in cadrul MEF.

De asemenea, lista proiectelor majore trimise la Bruxelles prevede reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in judetele Giurgiu, Calarasi, Tulcea, Cluj, Salaj si in regiunea Turda-Campia Turzii, proiecte in valoare totala de 558.482.267 euro, potrivit NewsIn.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri