Schroders Investment Management Limited, Mercer si Industrie un Finanzkontor Etabl. and Independent Capital Management sunt cele trei companii selectate pentru etapa a doua a procesului de selectie a unui consultant financiar care sa desemneze societatea de administrare a Fondului.
Consultantul financiar va avea rolul de a oferi servicii Fondului Proprietatea pentru evaluarea societatii de administrare selectate si pentru alte activitati, precum elaborarea politicii de investitii.

Cele trei companii ramase in cursa dupa prima etapa, cea de preselectie a candidatilor, vor participa pe rand in februarie la intalniri de lucru cu reprezentantii Fondului Proprietatea. La inceputul lunii martie, procesul de selectie va intra in ultima faza, de evaluare a ofertelor finale si angajare a consultantului financiar.

Pentru a fi admise in etapa a doua, companiile intrate in preselectie trebuiau sa fie firme recunoscute la nivel international, sa fi avut in ultimii trei ani cel putin trei clienti a caror valoare a activelor detinute ori administrate sa depaseasca 100 milioane euro pe client si sa aiba cifre de afaceri, in 2005 si 2006, de cel putin 50 milioane euro.

Fondul Proprietatea a devenit operational ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului pe 29 decembrie 2005. Capitalul social al fondului este de 14,24 miliarde lei (circa 4,37 miliarde euro).

La finalul anului trecut, Fondul Proprietatea a inceput alegerea evaluatorului pentru activele Fondului, primul pas pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a acestuia.

In prezent, Fondul Proprietatea are detineri la aproape 90 de companii, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic. Pana la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), fostii proprietari nu vor putea valorifica titlurile primite in contul despagubirilor. Ei pot, insa, opta pentru incasarea in numerar a cel mult 500.000 de lei din sumele cuvenite, iar pentru restul banilor trebuie sa astepte listarea Fondului, pentru a vinde actiunile pe piata de capital.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, din Londra sau New York.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri