Firmele isi vor putea face declaratiile fiscale pe Internet de la 1 aprilie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va extinde, din 1 aprilie, sistemul de declaratie fiscala online pentru firme la scara intregii tari pentru a se elimina aglomeratiile de la ghisee, a declarat, marti, seful ANAF, Daniel Chitoiu.

Astfel, daca in prima parte a anului trecut, declaratiile online se puteau face doar de catre firmele din Bucuresti si din judetul Ilfov, in octombrie 2007 aria a fost extinsa la zece judete, iar incepand cu 1 aprilie firmele din orice judet isi vor putea depune declaratiile pe internet, a precizat Chitoiu, citat de NewsIn.

El a explicat ca, de la 1 iulie, ANAF vrea sa introduca plata online si pentru persoanele fizice autorizate si pentru liber-profesionisti, urmand ca din a doua parte a anului 2008, platile pe internet sa fie extinse si pentru alte categorii de persoane juridice.

"In Spania, de exemplu, in sase ani de la introducerea sistemului de declarare online a veniturilor, jumatate din declaratii erau completate pe internet, insa la noi ar putea exista si probleme de incredere ale contribuabililor", a spus Chitoiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri