Pana in ultima zi lucratoare a lunii februarie, angajatorii trebuie sa transmita atat angajatilor, cat si unitatii fiscale in a carei raza teritoriala isi au sediul fisele fiscale 1 (FF1) si 2 (FF2). Totodata, pana pe 28 februarie 2005, angajatorii trebuie sa depuna la organul fiscal "Declaratia privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit". Potrivit art. 99, alin. 1 din Codul fiscal, au aceasta obligatie toti platitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, din valorificarea de bunuri in regim de consignatie, precum si platitorii de venituri obtinute in baza unui contract de agent, comision sau mandat comercial sau venituri din activitatea de expertiza contabila, tehnica, juridica si extrajuridica. De asemenea, trebuie sa depuna aceste declaratii si platitorii de venituri din activitati independente desfasurate in baza unei conventii/contract civil incheiat in conditiile Codului civil sau platitorii de venituri din activitati independente realizate intr-o forma de asociere cu o persoana juridica.

Aceeasi declaratie trebuie depusa, pana la 30 iunie 2005, si de catre platitorii de venituri din dividende, dobanzi sau jocuri de noroc. Aceeasi obligatie o au si platitorii de venituri sub forma de castiguri din transferul dreptului de proprietate asupra valorilor mobiliare si partilor sociale, din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen sau venituri sub forma de premii in bani si/sau in natura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri