Persoanele care au depus pana in 1991 bani la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) pentru autoturisme vor primi, pana la finalul acestui an, cate 200 milioane lei vechi (20.000 lei, 5.500 euro) drept compensatie, a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
"Suma totala alocata pentru despagubirea celor care au avut bani depusi pentru un autoturism este de 759,8 milioane lei", a spus Vosganian.

Ministrul a precizat ca, pana la sfarsitul lui 2008, CEC va livra banii in conturile celor indreptatiti saprimeasca aceasta compensatie.

Valoarea, aprobata printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului de la finalul anului trecut, despagubeste pe romanii care au deschis, pana pe 15 februarie 1992, depozite la CEC pentru cumpararea unui autoturism, pe care le-au mentinut pana in prezent.

Inflatie galopanta din anii '90 a redus mult din valoarera depozitelor, care nu au fost remunerate cu dobanzi corespunzatoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri