Persoanele in cautarea unui loc de munca au la dispozitie, in saptamana 7-14 februarie, peste 20.500 slujbe vacante, majoritatea pentru cei cu studii medii si profesionale si doar 5,5% pentru licentiati, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
Potrivit ANOFM, agentii economici au raportat 20.624 de locuri de munca vacante, din care peste 90% sunt pentru absolventii de studii medii si profesionale.

La nivel national, persoanele cu studii superioare au la dispozitie 1.137 de locuri de munca, cei mai cautati pe piata muncii fiind inginerii cu diferite specializari.

Astfel, doua treimi din slujbele vacante sunt pentru ingineri de constructii civile, industriale si agricole (80), ingineri mecanici (63), ingineri electronisti, transporturi si telecomunicatii (21), ingineri instalatori (18), ingineri chimisti (17), ingineri electrotehnisti (13), ingineri cai ferate, drumuri si poduri (12). Angajatorii mai cauta si 118 asistenti medicali generalisti, 88 de contabili, 28 de consilieri juridici, zece programatori, opt directori economici, patru medici generalisti sau trei manageri financiari.

Pentru studii medii si profesionale, ANOFM ofera 19.487 locuri de munca. Principalele ocupatii pentru care sunt oferite locuri de munca sunt muncitori necalificati la intretinere de drumuri, sosele, poduri si baraje (2.505), confectioner-asamblor articole din textile (936), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (700), muncitori necalificati in industria confectiilor (694), muncitori necalificati la demolari cladiri, zidarie, mozaic, gresie si parchet (604), operator confectioner in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje si materiale sintetice (471) sau agent de paza (454).

Mai sunt oferite locuri de munca si pentru ingrijitor spatii verzi (92), sudor autogen (90), zidar pietrar (76), croitor (75), vopsitor industrial (73), macelar (50), secretara (36), vopsitor auto (28), camerista (27), programator (zece), florar-decorator (trei).

Raportat la fiecare judet, cele mai multe slujbe vacante sunt in Hunedoara (2.758), Bucuresti (1.790) si Cluj (1.298), iar cele mai putine in Braila (98), Mehedinti (88) si Galati (48).

Persoanele interesate sa ocupe unul din locurile de munca vacante raportate la ANOFM se pot adresa agentiilor judetene pentru ocupare sau pe pagina de internet a institutiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri