In 2007, comparativ cu anul anterior, cifra de afaceri in comert a urcat cu 24,3%, sustinuta, in principal, de vanzarea de carburanti, iar serviciile au crescut cu 3,7%, arata datele transmise de Institutul National de Statistica (INS).
In anul 2007, comparativ cu anul precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 17,8%, sustinuta, in principal, de vanzarea de alimente, bauturi si tutun, care au urcat cu 27,8%, arata INS.

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a urcat cu 24,3%, sustinuta, mai ales, de vanzarea carburantilor pentru autovehicule, care a crescut cu 52,6%. In privinta serviciilor de piata pentru populatie, cifra de afaceri a avansat cu 3,7%.

Comparativ cu noiembrie, in decembrie 2007, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 50,4%. La produsele alimentare, bauturi si tutun s-a inregistrat cea mai mare crestere a cifrei de afaceri, de 52,6%, iar la produsele nealimentare s-a inregistrat un avans de 49,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna decembrie 2007, comparativ cu luna precedenta, a crescut cu 2,6%.

In privinta serviciilor de piata pentru populatie, in decembrie 2007 fata de luna precedenta, cifra de afaceri a urcat cu 27,4%, determinata, in principal, de activitatile agentiilor de voiaj si ale tur-operatorilor, unde cifra de afaceri a avansat cu 75,%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, in luna decembrie 2007, comparativ cu luna decembrie 2006, a urcat cu 20,1%. Ea a fost sustinuta, in principal, de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun, care au crescut cu 28,4%.

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o crestere cu 10,1%, sustinuta de vanzarea carburantilor, care a fost mai mare cu 50,8%, fata de decembrie 2006.

Serviciile pentru populatie, decembrie 2007, au inregistrat o cifra de afaceri cu 24,2% mai mare comparativ cu luna decembrie 2006, determinata, in principal, de activitatea hotelurilor si restaurantelor, unde vanzarile au urcat cu 50,5%, si a agentiilor de voiaj si a tur-operatorilor, cu un avans de 33,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri