India si alte economii emergente risca sa sufere consecintele crizei financiare din Statele Unite si trebuie sa ia masuri pentru a atenua efectele, a declarat miercuri directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.
"Ceea ce a inceput ca o problema a institutiilor financiare a devenit acum o problema a economiilor in general. Este evident cazul Statelor Unite. Cred ca situatia va fi din ce in ce mai asemanatoare in Europa si nu cred ca economiile emergente sunt imune la aceasta criza", a spus Strauss-Kahn in cadrul unui discurs ce a avut loc la New Delhi, relateaza NewsIn.

"Cred ca efectul asupra economiilor emergente se va resimti mai probabil mai devreme decat mai tarziu", a adaugat acesta.

"Economiile tarilor industrializate si economiile emergente sunt precum doi cai legati la acelasi jug", a spus Strauss-Kahn in fata consiliului indian de analiza economica internationala.

"Daca unul dintre cai este obosit, celalalt ar putea prelua conducerea pentru un moment, insa daca se opreste de tot, niciunul nu va ajunge prea departe", a avertizat reprezentantul FMI.

Acesta a sfatuit economiile emergente sa se pregateasca sa reduca dobanda de politica monetara si sa ia masuri de relansare bugetara, masuri pe care FMI le-a remarcat deja in statele industrializate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri