FMI: Economiile emergente ar putea fi afectate de criza financiara

India si alte economii emergente risca sa sufere consecintele crizei financiare din Statele Unite si trebuie sa ia masuri pentru a atenua efectele, a declarat miercuri directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.

"Ceea ce a inceput ca o problema a institutiilor financiare a devenit acum o problema a economiilor in general. Este evident cazul Statelor Unite. Cred ca situatia va fi din ce in ce mai asemanatoare in Europa si nu cred ca economiile emergente sunt imune la aceasta criza", a spus Strauss-Kahn in cadrul unui discurs ce a avut loc la New Delhi, relateaza NewsIn.

"Cred ca efectul asupra economiilor emergente se va resimti mai probabil mai devreme decat mai tarziu", a adaugat acesta.

"Economiile tarilor industrializate si economiile emergente sunt precum doi cai legati la acelasi jug", a spus Strauss-Kahn in fata consiliului indian de analiza economica internationala.

"Daca unul dintre cai este obosit, celalalt ar putea prelua conducerea pentru un moment, insa daca se opreste de tot, niciunul nu va ajunge prea departe", a avertizat reprezentantul FMI.

Acesta a sfatuit economiile emergente sa se pregateasca sa reduca dobanda de politica monetara si sa ia masuri de relansare bugetara, masuri pe care FMI le-a remarcat deja in statele industrializate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri