Vosganian: UE nu va declansa procedura de infringement

Procedurile de infringement si de preventie pe tema deficitului bugetar al Romaniei nu vor fi demarate de UE, a anuntat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, unde a prezentat rezultatele discutiilor de la Ecofin, relateaza NewsIn.

Ministrul a prezentat, la solicitarea premierului, rezultatele discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantii CE si cu comisarul Joaquin Almunia, in cadrul reuniunii Ecofin. Vosganian a subliniat, la Ecofin, angajamentul Guvernului ca nivelul deficitului bugetar sa fie, in 2008, mai mic decat in 2007. El le-a spus oficialilor europeni ca Executivul a incheiat negocierile pentru salariile din domeniul public si ca va lua masuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

Premierul Tariceanu a declarat, la randul lui, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, ca nu exista niciun pericol ca Romania sa depasesca nivelul deficitului bugetar de 3%, stabilit prin tratatul de la Maastricht.

Ministrii de finante ai Uniunii Europene au "certat" Romania pentru ca a permis accentuarea deficitului bugetar in ciuda cresterii economice puternice, relata marti Reuters. Ministrii, subliniind parerea Comisiei Europene cu privire la situatia finantelor din Romania, au declarat ca statul roman are putine sanse pentru a atinge tintele propuse, privind echilibrarea bugetului pana in 2011, cerand reduceri substantiale ale deficitului bugetar.

Si comisarul european Leonard Orban declara, luni, ca CE ar putea demara, la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai, proceduri de deficit excesiv impotriva Romaniei, daca Guvernul mentine actualele politici bugetare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri