245 de miliarde de lei pentru dezvoltarea IMM-urilor
Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) profitabile vor putea beneficia in acest an de o suma totala de 245 de miliarde de lei, fiecare firma putand sa primeasca inapoi un sfert din profitul reinvestit.

Acest lucru este posibil prin Programul pentru sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor, prin fonduri in limita sumelor platite pentru impozitul pe profitul reinvestit, au anuntat oficialii Agentiei Nationale pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC). Acestia sustin ca programul are ca obiectiv cresterea competitivitatii si capitalizarea intreprinderilor mici si mijlocii. Pot beneficia de acest program intreprinderile cu capital integral privat si care si-au platit la timp datoriile catre stat si catre bugetele locale.

Alte conditii impuse: firmele nu sunt in stare de faliment ori de lichidare, nu au afaceri administrate de un judecator sindic, nu au activitatile comerciale suspendate sau nu se afla intr-o situatie similara cu cele mentionate; au incheiat anul fiscal anterior anului in curs cu bilant pozitiv si au reinvestit tot sau in parte profitul.

Tipuri de ajutor financiar

ANIMMC anunta ca beneficiarii primesc fonduri in limita impozitului aferent profitului pe care societatea l-a investit. De exemplu, daca profitul unei societati la sfarsitul anului 2004 este de 10 milioane lei, iar din aceasta suma societatea investeste 5 milioane lei, valoarea ajutorului de stat va fi de 5.000.000 lei x 25% = 1.250.000 lei. "Daca societatea ar fi investit intregul profit realizat, de 10 milioane lei, atunci ar fi putut beneficia de un ajutor de stat in valoare maxima de 2.500.000 lei), dar nu mai mult de 2 miliarde lei pentru fiecare beneficiar", se arata intr-un comunicat al ANIMMC.

Beneficiarii fondurilor alocate prin Program sunt obligati sa asigure din surse proprii, care nu constituie ajutor de stat, minimum 25% din costurile eligibile aferente investitiei.

In cazul echipamentelor tehnologice, respectiv al masinilor, uneltelor si instalatiilor, precum si al computerelor si echipamentelor periferice ale acestora, ajutorul financiar va fi acordat numai daca acestea sunt noi, mai arata oficialii agentiei. Potrivit aceleiasi surse, nu se acorda ajutor financiar pentru activele corporale si necorporale achizitionate in sistem de leasing si pentru activele corporale second hand.

Cei care beneficiaza de acest program vor trebui sa se angajeze ca mentin investitia pentru care au primit fonduri pentru o perioada de minimum 5 ani, in caz contrar urmand sa restituie banii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri