Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor a lansat o cerere deschisa de proiecte pentru reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a celei pentru formare profesionala continua, alocarea financiara fiind de 284,91 milioane euro.

Cererea deschisa de proiecte face parte din Axa 3 a REGIO - Programul Operational Regional “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.4 – „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Proiectele eligibile in cadrul acestui domeniu vizeaza reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii educationale pre-universitare si universitare, crearea si dezvoltarea campusurilor preuniversitare, dar si reabilitarea, modernizarea si echiparea Centrelor de Formare Profesionala Continua.

Valoarea fondurilor pentru acest domeniu de interventie este de 284,91 milioane euro, din care 242,19 milioane euro reprezinta o contributie din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), restul fiind reprezentat de contributia nationala (din surse publice).
Beneficiarii eligibili in cadrul acestui domeniu major de interventie sunt: unitatile administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale), pentru proiecte adresate unitatilor scolare din invatamantul obligatoriu (inclusiv pentru invatamantul special) si pentru proiectele adresate Campusurilor pentru Invatamant Profesional si Tehnic (CIPT); institutiile de invatamant superior de stat (universitati, institute, academii de studii); Centrele de formare profesionala continua si institutiile publice ce asigura activitati de formare profesionala continua.

Potrivit ministerului, cererile de finantare pentru acest domeniu major de interventie pot fi depuse incepand de vineri, 29 februarie 2008, la cele opt Agentii pentru Dezvoltare Regionala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Isterie in masă ”made in Romania”: Câți chestionați școlile sau spitalele?
Setari Cookie-uri