Grupul Mixt de Lucru pe Petrol si Gaze Naturale a fost infiintat in baza Memorandumului de Intelegere semnat intre Romania si India, la Bucuresti, in 2005, arata un comunicat, remis Newsin, de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF). Prima reuniune avut loc la Bucuresti in anul 2006.

“Romania a contribuit la lansarea explorarii, exploatarii si rafinarii petrolului in India, prin livrarea de instalatii de foraj si echipamente pentru rafinariile Gauhati, Haldia, Barauni. In conditiile in care se constata, inca, o slaba preocupare si interes al operatorilor economici romani pentru piata Indiei, sectorul energetic ofera reale oportunitati de cooperare bilaterale”, a spus ministrul Vosganian.

Oficialul roman a declarat ca tara nostra s-ar putea implica in construirea unor rezervoare subterane de gaze, India avand astfel de proiecte. In acelasi timp, companiile romanesti de profil ar putea participa la construirea unor conducte de transport titei si gaze naturale, in interiorul Indiei, dar si la proiecte internationale, cum ar fi conducta de gaze Iran – Pakistan – India.

Vosganian le-a transmis autoritatilor de la New Delhi ca Romania poate oferi expertiza in pregatirea specialistilor indieni in sectorul petrol si gaze, dar si in domeniul cercetarii stiintifice. "De asemenea, Romania poate livra, in continuare, instalatii pentru foraj subteran si echipamente pentru rafinarii", se mai arata in comunicatul MEF.