Pentru Romania, India este un partener strategic in Asia, a declarat, luni, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, la inaugurarea celei de a doua reuniuni a Grupului Mixt de Lucru in domeniul petrolului si gazelor naturale, de la New Delhi.
Grupul Mixt de Lucru pe Petrol si Gaze Naturale a fost infiintat in baza Memorandumului de Intelegere semnat intre Romania si India, la Bucuresti, in 2005, arata un comunicat, remis Newsin, de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF). Prima reuniune avut loc la Bucuresti in anul 2006.

“Romania a contribuit la lansarea explorarii, exploatarii si rafinarii petrolului in India, prin livrarea de instalatii de foraj si echipamente pentru rafinariile Gauhati, Haldia, Barauni. In conditiile in care se constata, inca, o slaba preocupare si interes al operatorilor economici romani pentru piata Indiei, sectorul energetic ofera reale oportunitati de cooperare bilaterale”, a spus ministrul Vosganian.

Oficialul roman a declarat ca tara nostra s-ar putea implica in construirea unor rezervoare subterane de gaze, India avand astfel de proiecte. In acelasi timp, companiile romanesti de profil ar putea participa la construirea unor conducte de transport titei si gaze naturale, in interiorul Indiei, dar si la proiecte internationale, cum ar fi conducta de gaze Iran – Pakistan – India.

Vosganian le-a transmis autoritatilor de la New Delhi ca Romania poate oferi expertiza in pregatirea specialistilor indieni in sectorul petrol si gaze, dar si in domeniul cercetarii stiintifice. "De asemenea, Romania poate livra, in continuare, instalatii pentru foraj subteran si echipamente pentru rafinarii", se mai arata in comunicatul MEF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri