In luna ianuarie 2008, preturile productiei industriale, atat pe piata interna cat si pe piata externa, au crescut cu 2,3% comparativ cu decembrie si cu 13,0% fata de ianuarie 2007, transmite Institutul National de Statistica (INS), precizand ca datele pentru ianuarie 2008 sunt provizorii.
Pe sectoare de activitate, in ianuarie 2008 fata de luna decembrie, preturile produselor din industria prelucratoare au crescut cu 2,9%, iar cele la energie electrica si termica, gaze si apa au avansat cu 0,7%. Preturile produselor din industria extractiva au scazut cu 0,9%.

Pe marile grupe industriale, cresteri de preturi peste nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor intermediare, 4,4%. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de capital, 1,7%, industria bunurilor de uz curent, 1,6%, industria energetica, 1,2% si industria bunurilor de folosinta indelungata, 1,0%.

In ianuarie 2008, preturile productiei industriale au crescut cu 13,0% fata de aceeasi luna din 2007. Cel mai dinamic sector a fost industria extractiva, unde preturile au avansat cu 16,1%, urmat de industria prelucratoare, cu 14,0%. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la energie electrica si termica, gaze si apa, 5,1%.

Preturile produselor industriei energetice au avansat cu 15,4% si produsele industriei bunurilor de uz curent cu 13,3%. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de capital, 11,9%, industria bunurilor intermediare, 10,6% si industria bunurilor de folosinta indelungata, 8,0%
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri