Pe sectoare de activitate, in ianuarie 2008 fata de luna decembrie, preturile produselor din industria prelucratoare au crescut cu 2,9%, iar cele la energie electrica si termica, gaze si apa au avansat cu 0,7%. Preturile produselor din industria extractiva au scazut cu 0,9%.

Pe marile grupe industriale, cresteri de preturi peste nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor intermediare, 4,4%. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de capital, 1,7%, industria bunurilor de uz curent, 1,6%, industria energetica, 1,2% si industria bunurilor de folosinta indelungata, 1,0%.

In ianuarie 2008, preturile productiei industriale au crescut cu 13,0% fata de aceeasi luna din 2007. Cel mai dinamic sector a fost industria extractiva, unde preturile au avansat cu 16,1%, urmat de industria prelucratoare, cu 14,0%. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la energie electrica si termica, gaze si apa, 5,1%.

Preturile produselor industriei energetice au avansat cu 15,4% si produsele industriei bunurilor de uz curent cu 13,3%. Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total se constata la produsele din industria bunurilor de capital, 11,9%, industria bunurilor intermediare, 10,6% si industria bunurilor de folosinta indelungata, 8,0%