Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inaintat in instanta cereri pentru declararea falimentului la 60 de mari contribuabili dintre cei monitorizati de Fondul Monetar International, precum si la 4.477 de societati comerciale mici si mijlocii, in perioada 1 martie 2004-31mai 2005.
Scopul este recuperarea unor creante in valoare totala de 43.400 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al institutiei. Sebastian Bodu, presedintele ANAF, a cerut falimentul a 913 firme mici si mijlocii, precum si la trei mari contribuabili, de la inceputul anului si pana la finele lui aprilie 2005.

SOCIETATI.

Este vorba despre Carom Onesti (care datoreaza statului 8.679 miliarde de lei) si de Fartec Brasov si Vascovin Vaslui. Companiile mici si mijlocii au datorii in cuantum de 4.400 miliarde de lei, iar restantele celor trei mari contribuabili ajungeau la circa 9.465 miliarde de lei.

Pe judete, cele mai semnificative restante ale contribuabililor mici si mijlocii s-au inregistrat in Ilfov, in suma de 1.654 miliarde de lei. Datorii mari au fost consemnate si pentru Brasov 1.582,9 miliarde de lei si Gorj 1.419,8 miliarde de lei.

Dintre marii contribuabili, Carom Onesti si Rafo Onesti au inregistrat cele mai consistente datorii, de 8.678,8 miliarde de lei, respectiv 8.076,6 miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri