In luna ianuarie 2008, cifra de afaceri din industrie a scazut fata de luna precedenta cu 5,9% si a crescut fata de luna ianuarie 2007 cu 0,1%, potrivit Institului National de Statistica (INS).

Scaderea de 5,9% a cifrei de afaceri din industrie, in ianuarie, a fost influentata de scaderi din toate cele trei sectoare industriale. Astfel, industria extractiva a scazut cu 8,8%, industria prelucratoare, cu 6,8%, si industria energiei electrice si termice, gaze si apa, cu 0,4%.

Pe marile grupe industriale, scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital - 20,5%, industria bunurilor de uz curent - 9,9% si industria energetica - 2,0%. Industria bunurilor intermediare a crescut cu 5,8%, mai arata INS.

Comparativ cu ianuarie 2007, cifra de afaceri din industrie a crescut, in prima luna din 2008, cu 0,1%, sustinuta de cresterea inregistrata de industria energiei electrice si termice, gaze si apa, de 21,8%. Industria prelucratoare si industria extractiva au inregistrat scaderi cu 3,5%, respectiv 0,7%.

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica, 16,8% si in industria bunurilor de capital, 14,6%. Scaderi s-au inregistrat in industria bunurilor de uz curent - 12,8%, industria bunurilor de folosinta indelungata - 7,9% si industria bunurilor intermediare - 4,4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Guvernul nu ia în calcul o restructurare a aparatului administrativ
Setari Cookie-uri