Dinu Patriciu, in varsta de 57 de ani, a fost inclus in clasament in urma vanzarii unei participatii majoritare la grupul Rompetrol, catre compania KazMunaiGas din Kazahstan.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a preluat anul trecut conducerea in topul celor mai bogati romani, cu o avere estimata de revista Capital la 3,1-3,3 miliarde dolari si l-a detronat astfel din varful clasamentului pe Iosif Constantin Dragan, cel care a detinut doi ani la rand titlul de cel mai bogat roman.

Clasamentul pe anul 2007 intocmit de revista Capital, "Top 300", arata ca averile celor mai bogati 300 de romani insumeaza peste 33 miliarde dolari, aproximativ 30% din produsul intern brut (PIB) al Romaniei.

Dinu Patriciu a inregistrat cel mai spectaculos salt, ajungand in fruntea clasamentului dupa ce a incheiat tranzactia anului trecut prin vanzarea unui pachet majoritar de actiuni detinut la Rompetrol. In topul pe anul 2006, omul de afaceri ocupa locul al optulea, cu o avere estimata la 500 - 600 milioane dolari.

Citeste si:

Conform topului realizat de revista Capital, Ion Tiriac a pierdut pozitia a doua in acest clasament, fiind inlocuit de Gigi Becali, a carui avere este estimata in 2007, la 2,8-3 miliarde dolari. Ion Tiriac a coborat pe locul 3 cu o avere crescuta la 2,2-2,4 miliarde dolari.

Warren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway, l-a surclasat pe Bill Gates in topul anual al celor mai bogati oameni din lume, realizat de Forbes. Potrivit acestui clasament, anul acesta, miliardarii din Rusia, China si India au cunoscut o accensiune fara precedent.

Impresionanta avere a lui Buffett, in varsta de 77 de ani, a ajuns anul acesta la imensa suma de 66 de miliarde de dolari, fata de 52 de miliarde, cat detinea anul trecut. Prin aceasta crestere substantiala, Warren Buffett reuseste sa-l depaseasca pe Bill Gates, cofondator al Microsoft, cel care a detinut aceasta pozitie pentru 13 ani consecutiv.

Pe langa Patriciu, Ion Tiriac, in varsta de 68 de ani, este cel de-al doilea roman care se afla in topul realizat de Forbes, pe locul 962, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari.