Scumpirea energiei electrice si a gazului va creste costurile in agricultura si in industria alimentara cu mai putin de 1%, in 2008, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, precizand ca acest procent poate fi suportat fara un impact asupra preturilor finale.
"Potrivit evaluarilor pe care le-am facut impreuna cu ANRE a rezultat ca, in acest an, evolutia preturilor la energie electrica si gaz nu va afecta costurile in agricultura si in industria alimentara decat cu un procent mai mic decat 1%, ceea ce, in contextul international actual, ni se pare ca este un procent care poate fi suportat fara un impact asupra preturilor finale", a declarat Vosganian.

Preturile gazelor naturale la consumator au crescut, in medie, cu 8,5%, de la 1 februarie, ca urmare a cresterii pretului gazelor din import si a tarifelor de distributie, potrivit Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Cea mai mare pondere in scumpirea cu 8,5% a gazelor naturale la consumator o au tarifele de distributie si pretul gazelor din import ( 7%), in timp ce producatorii interni de gaze, Romgaz si Petrom, vor aplica o majorare a pretului intern de 1,5%, potrivit NewsIn.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri