Scumpirea energiei electrice si a gazului va creste costurile in agricultura si in industria alimentara cu mai putin de 1%, in 2008, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, precizand ca acest procent poate fi suportat fara un impact asupra preturilor finale.

"Potrivit evaluarilor pe care le-am facut impreuna cu ANRE a rezultat ca, in acest an, evolutia preturilor la energie electrica si gaz nu va afecta costurile in agricultura si in industria alimentara decat cu un procent mai mic decat 1%, ceea ce, in contextul international actual, ni se pare ca este un procent care poate fi suportat fara un impact asupra preturilor finale", a declarat Vosganian.

Preturile gazelor naturale la consumator au crescut, in medie, cu 8,5%, de la 1 februarie, ca urmare a cresterii pretului gazelor din import si a tarifelor de distributie, potrivit Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Cea mai mare pondere in scumpirea cu 8,5% a gazelor naturale la consumator o au tarifele de distributie si pretul gazelor din import ( 7%), in timp ce producatorii interni de gaze, Romgaz si Petrom, vor aplica o majorare a pretului intern de 1,5%, potrivit NewsIn.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
ANPC propune plafonarea prețurilor la produse de strictă necesitate
Setari Cookie-uri